16 Temmuz 2013 Salı

Ayşegül Seyahatte...

Şimdiki çocuklar ne kadar okuyor bilmiyorum ama benim yaşımdakiler için Ayşegül kitapları çok önemlidir, biz onlarla büyüdük...Hele benim adaşım olduğu için benim için yeri bambaşkaydı..Daha ilkokula gitmeden, okumayı öğrenmeden Ayşegül ve köpeği Fındık'ın bütün maceralarını ezberlemiştim..O zamanlar yani 60'lar sonu Türkiyesinde trene binmek seyahat etmekti...İşte Ayşegül'ün trenle yaptığı bir seyahat vardı ki neredeyse bugünde 45 yıl sonra, o kitabın resimleri sayfa sayfa aklımda...

Sonra büyüdüm ve aynen o Ayşegül gibi bende seyahat etmeye başladım...Uçakla, trenle, gemiyle, otobüsle,arabayla ne bulursam dünyanın dört tarafında param ve zamanım el verdiğince dolandım durdum..

Foto: Valentina Fontenella



Sonra bir gün baktım birileri blog diye bir şey yazıyor...Çok hoşuma gitti ve bende oturdum hemen seyahatlerimi yazmaya başladım..Bloğumun adını mavilimon koydum ve sanırım Türkiye'deki ilk seyahat bloglarından biri oldu..İşte şimdi mavilimon, benim çok sevdiğim, her seyahat öncesi mutlaka danıştığım pek çok seyahat blogu ile beraber bir yarışmada..

Bu sıralar boş bir zamanınızda www.seyahatbloglari.com adresini ziyaret edip, sizi oturduğunuz yerden dünyanın dört köşesinde dolaştıracak gezginlere bir göz atarsanız hiç pişman olmazsınız...Bu arada seyahatinizden memnun kalırsanız mavilimon'a yada beğendiğiniz bir başka bloğa oy vermeyi ihmal etmezsiniz değil mi??  Hadi bakalım şimdiden yolunuz açık olsun, iyi seyahatler...



3 yorum:

nehircce dedi ki...

Oyumu kullandım sizi yeni keşfettim ama hem sahildeki evi hemde burayı çok sevdim :) sevgiler.

Defne Soysal dedi ki...

Hemen gönderiyorum. aynı dönemlerde büyümüşüz bende Ayşegül ve fındığın maceralarını ezbere bilirdim daha okuma bilmeden annem okurdu bir cümle atlasa hemen düzeltirdim.

º HicraN º dedi ki...

merhaba,
bir oy da benden :)
uzun bir zaman sonra böyle bir selam olsun bu da.
sevgiler.