12 Nisan 2008 Cumartesi

Bir Tavsiye: Eckhart ve Oprah

Okumayı öğrendiğim günden beri en büyük hobim kesinlikle kitaplar oldu. Bir kaç sayfa okumadan geçirdiğim her günü kesinlikle eksik kalan günlerden biri olarak tanımladım. Ama son 1,5 yıldır, eksik geçen günlerin sayısı her gün artıyor, bir yıl içinde okuduğum kitapların sayısı ise neredeyse yarıya düştü. Nedeni: Podcast'ler..
Podcast kısaca internet üzerinden yayınlanan sesli yada görüntülü dijital dosyalar. İnanılmaz bir dünya var orada. Son dönemde bu dünyanın yıldızları ise Amerikalı talk showcu Oprah Winfrey ve Eckhart Tolle.


Kendi içinize kısa ya da uzun geziler yapmaktan kendinizi alıkoyamayan biriyseniz, bir yerlerde yolunuz mutlaka Eckhart Tolle ve Türkiye'de en tanınan kitabı ' Şimdi'nin Gücü' ile kesişmiştir.


Tolle geçenlerde ' A New Earth' isimli bir kitap yayınladı. Kitap kısa süre sonra Oprah'ın ünlü kitap klübünce tanındı. Oprah kitaptan öylesine etkilenmiş olacak ki bununla da kalmadı, Eckhart'ı aldı yanına ve kitabın her bir bölümünü onunla tartışmaya başladı. Derslerin yapıldığı sınıf internet, öğrenciler ise tüm dünyadan katılanlar. Tüm program 10 derste bitecek, şu anda 5. dersteler ve her ders 1,5 saat civarında sürüyor. Ben derim ki bu yolculuklara meraklıysanız, bu program kaldırılmadan, yada ücretli hale gelmeden bir deneyin.

Bu derslere ulaşmanın en kolay yolu i tunes. www.apple.com/itunes/download adresinden itunes programını ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirdikten sonra , itunes store 'a gidin ama merak etmeyin size alışveriş yaptırmayacağım. Dükkandaki seçeneğiniz podcast reyonu. Orada ise ne alırsanız bedava. Sesli yada görüntülü binlece seçenek var. Oprah ve Eckhart zaten bir numaradalar onları bulmanız çok kolay. Diğerlerini ise konulara ve ilgilerinize göre bir dolaşın derim.

Bu arada ben bu önerdiğim görüntülü dosyaları internetten izliyorum. Sesli dosyalar için ise seçeneğim bir i pod almak oldu. Yemek pişirip, ev işi yaparken, spor yaparken yada gece uykuya geçmeden önce kulağımda hep o var. Kimi zaman Bizans tarihini dinliyorum, kimi zaman Budist metinleri. Bazen ise heyacanlı bir kitap okuyor birileri kulağıma, kimi zaman ilişkiler ve erkekler üzerine tavsiyeler, bazende meditasyon. Dedim ya neredeyse sonsuz seçenekler sunan bir dünya var orada. Mutlaka gidip görmek ve uzun uzun da gezmek lazım. Kimbilir bir gün belki bloglar dan sonra kendi pod castlerimizi yapmaya başlarız..

3 yorum:

yaban dedi ki...

Ayşegül, çok güzel bir öneri olmuş bu ama dinlediğimi anlayabilecek kapasiteye ulaşmak benim için bir hayal. İngilizce'yle problemi olmayanları kıskanıyorum. :(
Ben sadece okuduğunu anlama düzeyindeyim maaleseffff. :((

Geveze Kalem dedi ki...

Ayşegül ben de teknoloji özürlü biri olarak anlattıklarını uygulayabilmek için şu an bir sekmede mavilimon, diğer sekmede verdiğin linki açıp adım adım uygulamaya çalışacağım.:)
Umarım başarırım.:)

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Sevgili Yaban,
umarım en kısa sürede Türkçe pod castleri dinlemeye başlarız.

Sevgili Geveze,
teknolojik özürlü olmak ne demektir çok iyi bilirim, ama bu çok sorun çıkarmayan bir uygulama oldu benim için. Umarım halletmişsindir...