21 Şubat 2016 Pazar

MONTENEGRO/ KARADAĞ 4

TIVAT / PORTO MONTENEGRO


Aracımızı şehir içinde birpark alanına yerleştirip başlıyoruz yürümeye, hedefimiz porto Montenegro adındaki modern marina. Resimde görülen otel bir zamanlar bu şehrin en iyi oteli imiş, şimdilerde eski günlerini arar vaziyette maalesef.

Tivat şehri iki bölümden oluşmuş bir yerleşim diyebiliriz, eski şehir oldukça geniş ama eski dediysem tarihi değeri olmayan binalar. Yeni şehir diye tabir edeceğimiz bölüm çok küçük bir bölümü Tvat'ın zaten bu yeni şehir Porto Montenegro adıyla anılıyor. 


Porto Montenegro denilince yeni yapılmış marinadan bahsetmeden geçmeyelim, marina arkada bulunan eski şehir ile tam bir tezat teşkil edecek görünümde. Marina içinde dünyaca ünlü markaların yer aldığı mağazalar ve cafeler yanında bu şaşaalı yere uygun, gene şık kadın ve erkekler piyasa yapmaktalar.


Marinada biraz vakit geçirdikten sonra konakladığımız güzel Kotor'a dönüşe geçiyoruz. Tivat için son olarak şunu söyleyebiliriz, gitme fırsatı bulamazsanız sakın üzülmeyin, görülmesi gereken yüz dönüm büyüklüğündeki bir alan dışında Tivat'ta ilginizi çekecek bir yere biz rastlamadık.

Hiç yorum yok: