16 Haziran 2008 Pazartesi

Kemer'de Rus Kadınlar..

Artık Kemer günlerinin sonuna yaklaştık. Kemer’in doğasının ve denizinin güzelliğinden, çevresindeki kimi yerlerden daha önceki yazılarımda kısa kısa bahsettim, ama yazabileceklerim geldi o noktada tıkandı. Sonunda geldik malum konuya... Kemer’deki Rus kadınlar...



Türk turizmcilerin hem şikayet edip hemde uygulamayı ihmal etmediği, her şey dahil sistem, Kemer’e düzenli olarak bir Rus turist akınını sağlamış. Başka ülkelerden ve Türk turist son derece az...Sonuçta Slav ırkının sarışın, uzun boylu, güzel ve seksapeli bol kadınları Kemer’in sokaklarını istila etmiş. Seksteki özgür yaklaşımları ise, bizim buradaki erkekleri deyim yerindeyse, şekerci dükkanına düşmüş şımarık çocuklara benzetmiş.. Bu arada pek çoğu artık o kadar dumura uğramış vaziyetteki her kadını Rus ve tam tabiri ile kolay zannetmek de dünyalarının bir parçası olmuş. Bu durumu anlatan en iyi görüntüyü ise bir markette yakaladım. Arz talep meselesi, pratik Rusça konuşma klavuzu, prezervatif standında..





Şu ana kadar dünyanın dört köşesinde , pekçok şehrin sokaklarında dolaştım ama kesinlikle kendimi son derece rahatsız hissettiğim yer Kemer oldu. Israrla herkese Türk olduğumu, kafalarındaki Rus ve dolayısıyla kadın imajının dışında bir yerde olduğumu ispatlamak zorunda hissettim kendimi. İnsanı kesinlikle yoruyor. Zorun neydi boşverseydin diyebilirsiniz, ama özellikle geceleri sakin sakin kendi halinizde dükkan vitrinlerine falan bakıp dolanırken, etrafınızda sizi taksi ile dolaşmaya, yada diskoya davet eden Türk erkeklerinden kurtulmanın yolu, komik ama, Türkçe konuşmak. Anadilimi konuşmama rağmen kimilerini hala inandırmakta zorluk çektiğimi söylemeliyim. Neymiş, çünkü ben uzun boyluymuşum dolayısıyla Rus’a benziyormuşum :) Otelin plajında çalışan çocuğun bir kaç seferden sonra, beni uzaktan görünce ‘Rus’a benzeyen Türk Abla’ adıyla çağırması ise Kemer günlerimin hit’i oldu.



Neyse kendi şikayetlerimi bir kenara bırakıp, Rus kadınları hakkındaki gözlemlerimi ve duyduklarımı yazmaya başlayayım.

*Öncelikle büyük çoğunluğu, efsane şekilde anlatıldığı kadar güzel değiller. Aralarında pek çok mankeni yaya bırakacak fizikte olanlar var ama sayıları oldukça az... Pek çoğu, pek çoğumuz gibi sıradan fani dünyalılar işte...


*Sarışınlar oldukça az, sarışın zannettiklerinizin çoğunluğu ise Loreal sarışını...


*Seksiler mi?? Erkek gözüyle sanırım kesinlikle evet ama kadın gözüyle bakıldığında seksi olmaktan anladıkları giyebildikleri kadar kısa etek giymek, ve yürüyebildikleri kadar yüksek topuklar üzerinde yürümek.


*Çoğunluğunun giydikleri, taktıkları takıştırdıkları iki kelime ile ifade edilebilir: rüküş ve tapon..


*Giydikleri yada daha doğru bir tabirle giymedikleri kıyafetler kesinlikle hadi gel beni...(sansür)..dedirten cinsten. Zaten vermek istedikleri mesajda bu. Yoksa bir kadın neden o zaten yok olan kıyafetleri giyer ve gece vakti aheste aheste sokaklarda dolanır ki..


*Akıllılar mı, nelerden hoşlanırlar, dünyadaki olayları takip ederlermi pek bilen yok. Dendiğine göre gecelik konuşmalar bir kaç basit İngilizce cümle ve kelimenin dışına pek çıkamıyormuş.


*Çevremdeki erkeklerin anlattıkları ve benimde gözleyebildiğim kadarıyla, onlarla beraber olmanız için çok da bir çaba harcamanıza gerek yok. Gecenin ilerleyen saatlerinde, vücutlarındaki alkol oranı arttıkça onlar gelip sizi buluyor. Söylendiğine göre olta atmaya bile gerek olmuyor, kepçe ile avlıyabiliyormuşsunuz.


*Belki birilerinin günahını alıyorum ama Kemer’e yalnız gelipte bu mevsimlik ava katılmayan erkek yok. Bazılarının ise nirvanaya burada ulaştığı kesin. Normal şartlarda yanına 50 metreden fazla yaklaşamayacağı fiziksel özelliklere sahip, kendisinden bir kafa boyu uzun bir kadının elini tutup, sokaklarda dolaşmak, sonrada otele atmak, kısa boylu, esmer, tıknaz, bol tüylü ve yakışıklı (!) kaç Türk erkeğine nasip olabilir.


*Dolayısıyla erkek konusunda hiç de seçici görünmüyorlar.


*Daha önceden de çok çarpıcı bir şekilde gözlemlediğim gibi, güzellikleri sadece gençlikte, orta ve ileri yaşlarda kendine iyi bakmış, hoş bir Rus kadını yok. Yaşam tarzlarının beraberinde getirdiği bir özellik olsa gerek diye düşünüyorum...


Biliyorum yukarıda yazdıklarımı son derece sert ve acımasız bulabilirsiniz. Bu tesbitlerin tüm Rus kadınlarını kapsamadığına da inanıyorum. Sonuçta ülkemizde bu kadınlarla evlenip aile kuran pek çok erkek de var. Ama benim muhabbet ettiğim erkekler sadece bu av sezonuna katılanlar, yoksa iyi bir ev kadını ya da sadık birer eş olabiliyorlarmı, o konuda hiç bir fikrim yok. Ama görebildiğim evlendikten sonra son derece dominant oldukları. İstanbul’da üyesi olduğum spor salonuna gelen Rus kadınlar var.. Bazen herkesin ortasında kocalarını azarlamalarına tanık oluyorum da inanılır gibi değil :)

Lise yıllarında AFS öğrenci değişim programı ile gittiğim Amerika’da, Türkiye’yi tanıtan konuşmalar yapardım. Genelde merakla dinler ve gündelik hayatımıza ilişkin pek çok soru sorarlardı. Hiç unutmuyorum, beni dinleyen bir lise öğrencisi, Türkiye’nin komşularından birinin o zamanki adıyla Sovyetler Birliği olduğunu duyunca, ben asla Türkiye’de yaşayamam demişti. Dönem soğuk savaş dönemi, Ruslar ise bilinmedik düşmanlardı..

Sonraki yıllarda Rus tarihi,edebiyatçıları, müzisyenleri, çarları, devrimcileri ve yüzyıllar içinde yarattıkları kültür hep ilgimi çekti. Dünyaca tanınmış büyük edebiyatçılarını ve müzisyenlerini kıskanmadım desem yalan olur. Ama şimdi burada görebildiğim, ellerindeki Amerikan dolarları ile Burger King’de hamburger kuyruğuna girmiş, akşamı nerede bitireceği pek de belli olmayan kısa etekli, yüksek topuklu çocuk kadınlar. Onların Lenin’in, Dostoyevski’nin, Tolstoy’un, Tchaikovski’nin Rachmaninof’un torunları olduğuna inanabilmek çok zor. Ama Rus kadınlarının sadece bizde değil, tüm dünyada yarattıkları bu rahat ve kolay kadın imajının zaman içinde geçeceğine ve Rus denince ilk aklımıza gelen kelimenin Nataşa olmayacağına inanıyorum.

Bu arada bana ne oluyorsa, sonuçta alan razı, veren razı....


Not: Bu arada paparazzi olarak bir kariyer yapmak istiyorsam, daha bir fırın ekmek yemem ve zum’u çok iyi bir fotoğraf makinesine sahip olmam gerektiğinin farkındayım. Özellikle gece çekimlerim son derece başarısız olduğu için, bir uzmanın fotoğraflarını paparazziledim. Farkı farkedeceğiniz fotoğraflar, kaldığımız otelin fotoğrafçısının çektikleri.

37 yorum:

Haydins dedi ki...

Merhabalar :)
Ben 4 senedir Moskovada yasiyorum..4 senelik tespitlerime gore..
Rus bayanlar ise giderken bile yazlik havasinda kiyafetler giyiyorlar..Sanki plaja gidiyor :) Buraya ilk geldigimde topuksuz ayakkabi bulamiyordum artik babet modasi burdada varda buluyorum..
Guzel Rus bayanlarin oldugu!! bir memlekette yasadigim halde, ben bile oyle ahim sahim bir guzel goremedim.
Kesinlikle uyduruk giyindikleri dogrudur..
Evlendikten ve hatta cocuk dogurduktan sonra saliyorlar kendilerini..
Burada calismaya gelen neredeyse yalniz tum turk erkeklerin(yas farketmisyor 20-70 arasi)bir bayan arkadasi var,rusca bilmeseler bile birlikteler cok ilginc geliyor bana..
Tespitler bu kadar simdilik.
Sevgiler..

Berceste dedi ki...

Hatun kişi olarak seni de rahatsız edenler olunca gıcık olman gayet normal!

Geçen sene bir tatil köyüne tatile giden arkadaş da adamlar paso Lama gibi tükürüyorlar her yere diyordu. O da ona sinir olmuş. Havuzda, otelde, plajda, hiç içki bırakmıyorlar ve tükürüp duruyorlar, tatilimizi berbat ettiler diye söyleniyordu.

Nihat Akkaraca dedi ki...

Ayşegül'ün Datça tatili ne zaman başlıyor acaba?

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Merhaba Serpil ve Hoşgeldin..
Bu hanımları en iyi tanıyanlardan biri olarak yaptığın yorumlar için teşekkürler..Bu arada bloguna baktım, çok güzel görünüyor. Sabit bir internet bağlantısına ulaşabildiğim zaman sık sık ziyaret edeceğim.
Sevgiler..

Sevgili Berceste,
adamlarını pek izleme şansım olmadı ama demekki lama özellikleri varmış. Benzetmeyi çok sevdim..

Sevgili Nihat Abi,
DAtça'ya yeni geldim. size nasıl ulaşabilirim??

yaban dedi ki...

Ayşegül,

bu tam bir Rus kadınları kullanma kılavuzu gibi bir şey olmuş, erkek olsaydım sana çok teşekkür ederdim ama belki de erkek olsaydım zaten yurdumun bu nimetini de biliyor olurdum. :) tatilde bile muhabirlik yapmışsın, bravo.

sevgiler...

bayan-pati dedi ki...

bayan-pati merhaba ben Kemerde yaşıyorum ve burada el dokuma halıları satıyorum.tabi doğal olarak bu duruma en hakikatli tanık benim.Heryere tükürdükleri doğru takma tırnaklarını da burun karıştırmak için kullanıyorlar.Kaliteli olanlarda var tabi ama çok az.Onlar burda yaşamak için ne gerekiyorsa yapıyorlar.Yani bizim yüzüne bakmadığımız tabirimizle beğenmediğimiz kıro tipli ayıların kucağında o güzelim kızlar oturuyorlar.Bende o kızlar kadar güzellik olsa ben Türkiye nin number one ı olurum.Birde yazmişsınız ya yazınızda,otellerde herkes rusça konuşuyor.Ruslarda İngilizce bilen aramak samanlıkta iğne aramakla eş değerdedir o yüzden mejbur Rusça öğreniliyor.Kemer'e tekrar gelirseniz lütfen misafirim olun.Beklerim

Sahildeki Ev dedi ki...

Bayan Pati, bir daha Kemer'e geldiğimde hemen yanınızdayım. Geçen sefer eşimde çalıştığı için malum nedenler yüzünden otele tıkılıp kalmıştım..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bence Rus kızlari Türk kızlarindan fizik olarak kesinlikle daha güzel ve çekiciler. Bir Türk bayani olarak bunu kabul etmek zor olabilir belki...

Bir diger konu ise, Rus bayanlari ile Türk erkekleri arasindaki iliski. Türk erkeklerini sağolsun Türk bayanlari tabiri caiz ise abaza birakmamis olsalardi, onlarda Siradan bir Alman erkeği yada Rus erkeği gibi abaza olmazlardi. Tabi Türk kizlari üzerindeki etnik baskiyi göz önüne almaz isek Türk bayanlarina haksizlik etmiş oluruz.

Bana kalirsa Türk bayanlari, sahip olmadiklari aslan gibi Türk erkeklerine baskalari sahip ciktigi icin uzulmelidir...ki yorumlardan da gorunun budur... En çirkin bir Türk kızı dahi kendini dünyanin en güze kızı görmekte, ve bir erkekle çıkmak için kılı kırk yarmaktadir... Yani birinin ipi ötekinin çöpü ve bir diğerinin de sapı... haaa para konusunu hiç ama hiç unutmamak lazım... verdikleri bir öpücük ise dünyanin en kıymetli hazinesidir...

Sonuç olarak, Türk kızlarinin erkek-kız ilişkileri, erkeğini mutlu etme, çekici görünme, güzel giyinme konularinda bir meziyeti bulunmadigindan Türk erkeklerinin Rus kızlarina yazilamalari oldukça luzumludur (evlerinde hacı şakir stoklari olanlar hariç tabi) :))

Adsız dedi ki...

Bende her sezon Kemer'de o hotel benim bu hotel senin 2,5 ay tatil yaparım. bir çok rus kız arkadaşım var. Söylediğiniz kadar da rus kızları o kadfar kolay lokma değil. yok bir biraya yada içkiye gelirlermiş. bunlar sadece söylenti. O kolay diye Kemer halkı ya da daha doğrusu kroların kolay lokma dediği hepsi 50-60 lık hatunların peşinden koşuyorlar. ondan bence kolay lokma diyorlar. Bir de hep şöyle derler yok bir türkle rus kızı birlikte gördüklerinde erkek kesin rus kızı götürmüştür. yada götürür derler. ama gece olduğunda kız bye bye der. o çocukta kızla birlikte olamamasına rağmen birlikte oldum bunlar kolay lokma diye damga basar rus kızlarına. rus kızları için öpüşmek samimi şekilde dansetmek normal sıradan birşey. ben şunuda söyleyim ben bugüne kadar otel odama attığım kızların bazılarıyla çok samimi oldum seviştim ama beceremedim. çünkü vbermedi. ama etrafta görenler bu rus kızı verdi sanar hep. bu kafadaki şeyleri bence silin hiçde rus kızları kolay lokma değil. hep o kroların o doğulularınb skor üretip kendini göklere çıkarma hevesinden dolayı hep rus kızlarının arkasından atıp tutmalarından kaynaklanıyor. birde şunu söyleyeyim çok kültürlüler. bizim türk kızlarından da çok akıllılar. bir türk çe söylediğim kelimeyi unutmuyorlar asla. bende bugüne kadar bir çok rusla birlikye oldum. Kemer de ayarladık arkadaşımla onların yanına gittik onlar İstanbula felan gezmeye geldiler ağırladık memleketlerine gönderdik. tecrübelerime dayanarak size şunu söyleyim arakadaşlar çok sadıklar (sen ona sadıksan) ve erkeğine çok iyi bakarlar. erkeğinin giyimiyle herşeyiyle ilgilenirler. ufak bir kırışıklık görsünler hemen ütülemek isterler kıyafetinizi. yani o kadar titizler. türk insanının onlara orospu yakıştırmasını yaptıklarınıda biliyorlar. ama bence orospu diyenler asıl tam bir orospu çocuğudur. onlar bu kültürde yetiştikleri için böylr davranıyorlar. bizim kültürümüzü yaşadıkları zaman bence bizden daha iyi uygularlar. ben sokak ortasında öpüşmenin ayıp olduğunu söyledim kız arkadaşıma. daha sonra dışarı çıktığımızda öpmek istedim öptürmedi etrafın kalabalık olduğunu ve insanların bakacağını söyledi. yani kısacası size şunu söyleyim hiçde kolay lokma depğiller. birde yarı yarıya kızları para yemeyi sever. aynmı bizim türk kızları gibi.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar çeşitli vasıtallarla tatile Marmaris'e,Antalya'ya gittim.
Otellerde kaldım. 4-5 yıldız. Kesin sonuç şudur ki Türk erkeginin Türk erkegine propagadansı. Çogu Rus kızı Türk erkegiyle zaten konuşmuyor. Her şey imaj,imaj bozuk. Ben Chatte'de İngilizce konuşuyorum. Ruslar Türk'üm deyinde yani Türk erkegi Chati suratınıza kapatıyor. Otelde bir Türk erkegi olarak nerdeyse dans edecek kız bulamadım. Oteldeki Türk erkekleri de dahil. İngilizce bilip bilmiyorum diyen,sizi tersleyen vb. Özellikle agarsonlar kızları feci rahatsız ediyor. Maalesef Türk erkeginin imajı bozuk. yapacak fazla bir şey de yok. Mesela beni kuzen arıyor. hemen diyorum ki hergün biriyle beraberim. halbuki hep yalnızım. tabii sonradan şaka şaka dedim hemen. Yani, Türk erkeginin Türk erkegine propagandası bitti. Boşuna sallamayalım. Ukrayna'Da ne tür belgeseller yayınlanıyor Türk erkekleri hakkında sorun ve ögrenin. AYRICA çok soguk bir millet bir çogu da güzel degil. Maalasef kahve köşelerinde atarak Rusları efsaneleştirmişiz. zaten gerçek güzellerinin türk erkegiyle konulşma şansı hepten % 0 gibi..
istanbul-şili tolga.

Adsız dedi ki...

hay bravo son yorumları yapanlara. gerçekleri konuşmak en doğrusudur. yıllardır rusya ve eski sovyet cumhuriyetlerine giderim, kesinlikle kolay insanlar değillerdir rus kadınları. orta yaşlı, ilgisiz ayyaş kocalarından bıkmış ya da boşanmış rus kadınları ile kolay ilişki kurabilirsiniz sadece. bu dünyada da böyledir ki zaten. genç kızlar sizinle dans ederler gezerler uzun uzun öpüşürler sonra iyi geceler dilerler. evinize ya da otel odanıza gelenler de olur kalabilirler de ama kalbine giremediyseniz vücuduna da giremezsiniz. yakın arkadaşınız olur kafayı yersiniz. ama sizi severse de siz bir yana dünya bir yanadır. herşeyinizi öğrenir adetlerinize uygun davranır gerçekten sokakta öpüşmez el öper dinini değiştirmeye bile kalkar. en tehlikeli kısmı da, siz ona aslında bir macera gözüyle bakmış fakat hiç ilerisini düşünmeden kendinize aşık ettiyseniz kalkıp rahatlıkla peşinizden de gelebilirler :) bu arada bir not, uzun süreliye giderse ilişki evli olmasanız bile kesinlikle çok ama çok dominanttırlar..

ziver dedi ki...

Merhabalar...öncelikle burada yazılan kemer ve rus kızları hakkındaki yorumların yarı yarıya doğru olduğunu belirtmek istiyorum...Kemerde ve istanbulda rusça konuşan ( rus ukrayna moldova kazakıstan vb.) ülkelerden bırcok ınsanla aynı ortamda bulundum...
öncelikle tatil iş ve özel hayat olarak gruplandırısak..rus bayanları eğer bekar erkek arkadası olmayan ve kız arkadaşları ile kemere gelmıs ıse..bu kız ile yatmak kolaydır...çunkü ülkesınden gelırken kafasındakı TATİL planının içerisinde mutlaka esmer yakışıklı bır türk ile yatmak vardır...bunun temel neden rus erkeklerinin kızlara karsı vurdumduymaz tavırlarıdır..bızım vatan evladının bır gül vermesı bır iltifatı olay bıtırır.ama hmen tanıştım skor yaparım düşüncesı doğru değildir.dogru mekan dogru zaman ı kovalamak gerekır...çok gezdırıp eglendırıp hesap odyerekte gece yanlşız uyyabılırsınız...)))ama cvatan evladı vazgecmes rusların bır atasözünde dediği gibi...HATİT NE VREDNA VREDNA NE HATİT...

İSTMEK KÖTÜ DEĞİL ASIL KÖTÜ OLAN İSTEMEMEK...varın siz anlayın...



ama 10 numara aile olanalr var...allah sonlarını hayır etsin....

Adsız dedi ki...

kemerde 3 yıldır her yaz sezonu çalışıyorum,rus kızlarının güzelliği artılarının sıralamak gerekirse,
Genelleme olarak
1.Makyajsız güzelleri
2.hepsinin uzun ve düzgün bacakları var
3.bizim turk kızlarının 100/1 kadar kaprisleri yok
4.konuşmayı seviyorlar
5.bende onları seviyorum
6.sevdikleri zaman erkeklerine sadıktırlar
7.rus kadını aldatılırsa,kesinlikle intikam alır ve oda seni aldatır.
gibi sıralıya biliriz,birde yaşlandıkları zaman çirkin leşiyorlar falan deniyo yaşlanınca güzelleşen bi ırk varmı acaba,bunun sebebide gençken bu kadar güzel olan bir insanı yaşlanınca o haliyle görmek üzücü olduğu işin diye düşünüyorum ben

Adsız dedi ki...

Ruslarla beraber olan Türk erkekleri için sıfatlar arasında kel ve göbekli sıfatları unutulmuş!!! ;-)
"güzellikleri sadece gençlikte, orta ve ileri yaşlarda kendine iyi bakmış, hoş bir Rus kadını yok."
Kemer bölgesine Türk sevgilimle tatile gittiğimde biri 2-3, diğeri 8-9 yaşlarındaki iki çocuk doğurmuş Rus kadınının (hiç evlenmemiş ve doğum yapmamış ve Rus kadından daha genç) sevgilimden 8-9 kilo zayıf, göbeğinin olmadığı ve göbek bölgesinin doğum, selülit vb. sebeplerden deforme olmadığını söylesem. Ayrıca yemeğiyle, bakımıyla vs. uğraştığı küçük çocuğu olmasına rağmen kahvaltı saatinde dahi saçı, başı, kıyafeti düzgündü desem.

Tüm dünyada kendini kariyere, fast food, kahve vs.nin olduğu yaşam tarzına kaptıran kadın modeli, hem fizik olarak üstün hem de aile kurmaya ve sürdürmeye istekli Rus kadınlarını kendilerine tehdit olarak görüyorlar.

tarchinbyseden dedi ki...

Farkındayım, epey olmuş yazı yayınlanalı ama 12 yıllık Moskova geçmişi olan birisi olarak dayanamadım, yazıyorum :) Sevgili arkadaşım Haydins de yazmış birkaç ek yapayım... Ocak 98'de Moskova'ya yerleştim bu Haziran'da (umarım geçici olarak, Moskova'ya dönmeyi çok arzu ediyorum) Türkiye'ye döndüm. Rus bayanları hakkında pekçok yerde pekçok şey okudum, yazdım, çizdim... Neden? Çünkü onları tanıyorum...

1. Güzel bir ırk, ya da fastfood ve yabancı evlilikler girmeden önce öyleydi. Hala kendine bakanı güzel ama yetişmekte olan yeni nesil yazık ki çağımızın hastalığı kiloya teslim olmak üzere, umarım olmaz!

2. Daha rüküşlerdi. Özellikle rejim değişikliğinden sonra yeni tanıdıkları kıyafet ve özgürlük onları bu rüküşlüğe itmişti. Açık ayakkabı, terlik içine bile yazın ince çorap giyerlerdi ama çok çabuk öğrenen, uygulayan ve tüketici bir hal alan yapıları var. Artık geir seviyesi belli bir ölçüye çıkmış olanlar oldukça iyi giyiniyor ama rüküşleri hala çok. Parkta bahçede yürüyüşe sivri yüksek topuklu çizme ya da ayakkabılarla giden hala çok ama çoğu podmoskova denen (köylerden gelen) bayanlar. Moskovalılar işi öğrendi.

3. Ancak bu gördüğünüz sütun gibi hatunlar genelde beyaz Rus ya da Ukraynalı oluyor. Moskova ve civarının yerlileri sanıldığı kadar güzel değil.

4. Çok takdir ettiğim bir yönleri: kız çocuklarımızı biz anne gibi yetiştiririz, onlar birer birey, kadın olarak yetiştirirler. Bu nedenle özgüvenleri oldukça yüksektir. Bu da giyimlerinden tutun da yaşayış şekillerine, konuşmalarına ve dolayısıyla güzelliklerine yansır.

5. Kültürlülerdi. Yazık ki geride kaldı. Metro'da her 10 kişiden 8'i okurdu. Artık bu 3e kadar düştü. Üstelik çoğunlukla beyaz dizi tarzı kitaplar ya da dedikodu dergileri okuyorlar. Kitabın okadar ucuz olduğu bir yerde yazık!

6. Hala çocukları okul sonrası bir sanat ya da spor dalı ile uğraşıyor bu çok güzel bir alışkanlık, alkışlanası bir özellik.

7. 14 yaşında bir kızım var, 8. sınıfa kadar orada okudu. Okula kızımı almaya gittiğimde hangisi öğrenci, hangisi veli ayırt edemezdim. Biran önce büyümeye pek hevesliler.

8. Aile kurmaya çok uygun oldukları yazılmış yukarıda. Yemek yapmayı ÇOĞU bilmez, çocuklarına da genelde anneanneleri bakar. Ama eşlerini el üstünde tutarlar, kıskançtırlar hem de çok, bazen fazlasıyla hem de...

Bunları Türk kadınları ile karşılaştırmak için yazmadım. Sadece gözlemlerim. Yani anlayacağınız HER TOPLUMDA olduğu gibi iyi ve kötü yönleri olan normal insanlar. Bir de güneyde gördüğümüz Rus bayanlara bakıp karar vermemek lazım. Oradaki tatil köylerine gelenler hep belli bir gelir seviyesi ve eğitimi olan insanlar. Rusya'nın başkentinde profil çok daha farklı.

Ha bir de, evet belli bir yaştan sonra kendilerini bırakıyorlar ama hala kendine bakanlar da var, haklarını yememek lazım. Ama bu kesim gelir seviyesi yüksek olanlardır ve genelde zengin bir iş adamı ile zaten evlenmişlerdir :)

Moskova'da sokaklarda öyle manken gibi süper güzel bayanları görmemek normaldir. Çünkü onlar sokakta değil genelde lüks arabaların içindedirler :))

Adsız dedi ki...

İnfermation Rehber Gözüyle KEMER

Kemere sıksık gittigim oluyor arkadaslarım var Kemer soskaklarıda oldukca sayısı cok olan rus bayanlar var ve bu bayanalara takılmak ısteyen gönüllü bolsayıda erkek var Sahilde-Otel önlerinde-Parklarda-Disko girislerinde v.s Rus kızları oldukca kolay bir av degil konusmayı seviyorlar sosyal mıllet rahatlar bize cazip gelsede onlara cok normal bir türk bayanından bunları yaptıgını beklemeyiz ama onların mılletlerıne göre cok normal Güzel rus kızı ayarlamaak zor oluyor hele birde yas olarak gencse en zoru diye bılırım ve ayarladıktan sonra hemen .. yapmazlar tanımak ısterler eglenmeyı severler alkol severler ama bazen arkadasları halınde kımseyle muhatab olmak ıstemezler kendını bılmez sokak ta kro denılerek tabır edlın arkadaslar kıskırtmıslar aldatılmaya gelmıyorlar Kısaca özet siz :Yanımda ruscası cok ıyı degıl anlasabılecek kadar az rusca dıl bılen arkadasla berabrız parkta 1 tane yanlız rus kız arkadas ayarladık 28-30 yas arasında diskoya gidelım dedı bizde sarkıntılık yapıyoruz kız cok bir ona bir ona neyse saat2 ye kadar beraberdık baya bır alkol aldık köpük partısı basladı her neyse koptuk herseyı unuttun fakat bız baska kızlara asılıyorduk daha genc mısalı onu fark etmısolup masa da oturuyordu dıskıyo terk etmıs bız yarım saat sonra fark ettık farklı manıtalarla ugarısrken acayip kıskanclar kendı harcadıkları parayı kesınlıkle kendılerı ödemek ıstıyorlar Kız düsürmek ola bılıyor cogu ıngılızce bılmıyor bılıyorsada cat pat Perfect iyi bi rusca dil bende orada insana bircok shey yapmasına yardımcı olur ama orada kı asklar kelebek mısalı gıbı 1- gunluk 3 gunluk hep kısa zaman dılımlerınden ıbaret güzel anlayıslı bir rus bullursanız tatıl bitene kadar engüzel gunleri onunla yasaya bılırsınız.....




Ctrl-alt-delete07@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Neden diye sordumu acaba türk kadınları....
kaprisleri,tahammülsüzlükleri,anlayışsızlıkları,kendini dünyanın üstünde kaf dağında görmeleri,erkeği insan yerine değil sömürülecek bir varlık olarak görmeyi bıraktıklarında bu yazılar onlar içinde yazılacak...
kişi önce kendine bakmalı başkalarının eleştirilerini yaparken...
insafsızca eleştirenler türk kadınları neden çünkü onlar bir birey olamamışlar erkeği kötü olarak görmüşler ve öyle yetişmişler....
ne zaman birey olurlar o zaman insan olurlar kılı kırk yarmadan armudun sapı üzümün çöpü hesabı yapmadan normal yaşarlarsa o zaman erkeklerde gerekeni yaparlar..

okyanus dedi ki...

Sezarın hakkı sezara ama gerçekten çok güzel olanlarına rastladığımı söyleyebilirim.İstanbulluyum, üsküdar'da oturuyorum, her zaman İstanbul'da müthiş kızlar görmüşümdür ve şaşkınlıkla bakmışımdır;-). Hepsi de incecik bacaklı, enfes kızlar İstanbul kızları.Türk kızları genel olarak güzeldir. Şu an (4 yıld ır)Rusya'dayım,Rus kızlarını daha da bir güzel buluyorum. Hepsi açıkçası bir içim su.;-)

Peki ya erkekler? İşte onlar gerçekten hiçbir yerde kadınlarla kıyaslanamazlar. Hayır abi, genel olarak yakışıklı erkek yok, az. Güzel kız ise çok fazla. Zaten sorun bu adaletsiz dağılımda.

Adsız dedi ki...

Rus kadınlarını güzel bulan ve onlarla olmak isteyen erkekleri anlıyorum çünkü hayalim hep sarışın, renkli gözlü, uzun boylu mümkünse İsveç, Norveç,Hollanda civarlarından bir erkekle evlenmekti.ama anlamadığım, türk erkeklerinin bizi kaprisli, çirkin, kültürsüz v.s bulup kendilerince daha iyi örnekleri göstererek "yola getirmeye" çalışmaları.bunun yerine daha iyi olan örneği tercih etsinler (edenlere sözüm yok).sanki türk erkekleri türk kızlarının yüzüne bakmıyor ve bütün rus erkekleri bekar kalmış gibi bir hava yaratılmış.o zaman ben ve çevrem istisnayız, çünkü ben de bir türkle evliyim ve beni evliliğe ikna eden de eşim. ama keşke yabancı erkeklerle tanışma şansım olsaydı.umarım tüm türk erkekleri ruslarla evlenir ve bizim ülkemizde erkek krizi çıkar ve böylece belki türk aileleri de tıpkı ruslar gibi kızlarına başka milletten erkeklerle evlenme konusunda sorun çıkartmaz.hangi milletin kadınlarının güzel olup olmadığı bizi ilgilendiren bir mevzu değil bence.ben şimdi desem ki "iskandinav erkekleri çok yakışıklı,kültürlü,siz bir şeye benzemiyorsunuz", türk erkekleri ne yapsın?niye onları üzeyim, kırayım?en doğrusu gidip oralardan biriyle olmamdır.mantıklı olan budur.

rus kadınlarında beğendiğim tek özellik bir arkadaşın da dediği gibi kızlarını kadın olarak yetiştirmeleri.kızım olursa ben de öyle yetiştireceğim.türk kızlarını beğenmeyen türk babalara ve olacaklara da tavsiyem; kızlarınızı rus gibi yetiştirin.

Emre dedi ki...

Ben Kanada doğumlu bir Türk erkeğiyim ve oldukça farklı ülkelerde yaşamış ve gezme şansı bulmuş biri olarak oldukça fazla da farklı ırktan bayanlarla tecrübem olduğunu belirterek belirtmek isterim ki; Rus kızları ortalamaya göre gerçekten daha seksapel ve sonuca ulaşma anlamında daha kolay.

Bunu söylerken şunu da parantez içinde vurgulamak isterim ki, kadınları cezbedip sonuca ikna edebilen erkek vardır, bir de hiç beceremeyeni vardır, nerdeyse ortası yoktur. O sebeple yapanda var, yapamayanda, o ayrı mevzu. Ama kendimden örnek verecek olursam, neredeyse sıfır ingizlice, bende de sıfır Rusça ile ilk günden birlikte olduğum Rus kızları oldu. O sebeple diğer ırktan kızlarla tecrübemi kıyaslayacak olursam, işini bilen ve amacı belli olan düzgün erkekler için Rus kızları altın.

Bununla birlikte önceden de sıkça duyduğunuz bazı Türk kızları ile ilgili gerçekler, yabancı bayanların kıymetini arttırıyor tabii ki. Bir kere Türk kızlarında inanılmaz bir fizik-kapris orantısızlığı var ki ben bunu Türkiye'de bulunduğum zamanlarda hayretle gözlemliyorum. Bir Türk kızıyla çıktığınızı sanırsınız, ama o sizinle adeta satranç oynar. Keyifli bir arkadaşlık bir yana, yarım saat cinsel birliktelik bile size 3 aylık bir işkence şeklinde fatura edilebilir, çünkü nedense bacaklarının arasındakini altın madeni zannederler ve sonuçta beraber birlikte olmayı tercih etsenizde devamı gelmeyecekse eski erkek arkadaşlarını bile debvreye sokup intikam almaya çalışabilirler. Tamamen saçmalıktır. Genelleme yapmak belki doğru değil, ama istatistiksel gözlemim korkunç.

Sonuç: Her Türk erkeği yurt dışına çıkıp görmeli, farkı anlamalı. Her Türk kızı da yurtta kalmalı çünkü anlamsız kaprisleri, oyunları öyle yada böyle Türkiye'deki aç kalmış erkekler bir şekilde alışmış şekilde çekebiliyorlar. Yurtdışında yemez ama.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben 6 yıl ukraynada kaldım su an ıstanbuldayım benım rus-turk kadın analızım de soyle ; rus kadınları 40-50 yaslarında bıle olsalar yataktakı performansları 20 yasındakı kızlarla aynıdır pozısyon cesıtlılıgı olarak... en cok dogy style pozizyonunu severler ama bacak omuza da hayır demezler... klarnet calma yeteneklerı harıkadır notaları tam calarlar... hemen hemen cogu lüleden vermeye bayılır... erkegın parası varmı yokmu onemsızdır onlar ıcın yataktakı zaman onemlıdır... yeterkı erkek 10 numara pompa yapsın... 4 saat pompalasan hıc sıkayet etmezler ama ertesı gece pompalayamazsan vay halıne...

çiçikov return dedi ki...

naaptın sen baba yaaawww konu dışına cıkmıs gıbı olmussun yok dogy style yok klarnet naaaptın sen be hacım :))))

Adsız dedi ki...

Hakikaten ayrıntılara çok girmişsin.kısaca özetleyim.Antalyaya Eylülde falan gitmeyin.temmuz ağustosta gidin.rusçanız yoksa yüksek ihtimalle 40 yaş üstü kadınları ayarlarsınız.kesinlikle bir yere oturup kızı kesmeyin,rahat olun.gidin konuşun ama diyorum rusça şart,ingilizce bilmiyorlar.Rahat olun diskoda filan dans edin kopun bunun için alkol almanız şart.eğlenin ortamın tadını çıkarın.mutlaka size yanaşacak birileri çıkar.Rusçanız varsa gidip sohbet edip kaynaşın

emreisworking dedi ki...

size tek bir şey söyleyebilirim buraya gelen rus kadınlarının çoğu çar çöp tabiki çok güzel harika olanlarıda var ama çoğu çar çöp ben uzun zaman ukraynda kaldım www.fmbgirls.com üzerinden çok kız arkadaşım oldu hala da oluyor gerçek asil rus kadınını gidip görmeniz tanımanız lazım

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar teceübeli biri olarak söylüyorum bu yazıda bazı konulara katılıyorum fakat katılmadığım konu ise rus kızların herkes için kolay lokma olması bence tam tersi ben her yaz giderim akdenize ve gördüğüm kız tavlamak konusunda en zoru rus kızlarını ayarlamaktır çünkü hiçbiri gerçekten ingilizce bilmiyor hal böyle olunca kızı tavlamak için bir adım bile ilerleyemiyorsunuz, malesef insanları gaza getirmek ve olayları aşırı derece abartmak konusunda ülke olarak birinciyiz.ben rusçayı mesleğim gereği biliyorum ve tatildeyken otelde gördüğüm bizim türk erkekler rus kızlarına yanaşmak için her türlü yolu deniyor fakat dil olmayınca sohbet 1 dakika bile sürmüyor ondan sonra başlıyor palavralara yok bunu yaptım yok şunu yaptım,tamam yaptın eyvallah ama anlat bu iş nasıl oldu bizde anlayalım.tatilde aksiyonu yaşayan herzaman otel animatörleri ve orada çalışanlar oluyor ve konuşanlarda bizler oluyoruz.

Adsız dedi ki...

Antalyada yaşayan ve otelde çalışan bir animatör olarak bende bir kaç şey söylemek istiyorum,malesef artık buralar turizm cenneti değil artık hanzo ve kıro cenneti diyebiliriz çünkü buraya kaliteli yerli turisten çok bu barzolar geliyor.çalıştığım otelde rus ağırlıklı müşterilerden oluşuyor daha önce iyi derece ingilizce bilmeme rağmen burada pek işe yaramıyor bizde mecburen rusça öğrendik ve buraya gelen türk apaçiler kız düşürürüm mantığıyla geldikleri besbelli çünkü çok nadir derece türk aile geliyor.rus turistlere gelince bence en iyi turist profili onlarda var nedeni ise zaten ülkelerinde 9 ay boyunce kara kışı yaşıyorlar güneş görmüyorlar ve çoğu yılda en az ülkemize 1 hafta geliyorlar, açık giyindikleri doğru fakat herkesin yaşam tarzına saygı göstermek gerekir ve bırakalımda nasıl eğleniyorlarsa eğlensinler,eğer ruslar ülkemize gelmezse hepimiz aç kalırız bu yüzden bunların kıymetini iyi bilmemiz lazım.tabi bu güzel ırkın kızlarından rahatsız olan birileri varsa o da türk kızlarıdır ve kıskanmalarınıda doğal karşılıyorum.son olarak şunuda eklemek istiyorum buraya gelen türk abazalar sadece göz zevklerini tatmin ediyorlar ve otele para kazandırıyorlar onun dışında elleri boş bir şekilde evlerine dönüyorlar zaten rusça bilmiyorsanız bence antalya değil sadece bodrum ve marmarise gideceksiniz çünkü ingilizce orada işe yarıyor

funda dedi ki...

ben istanbuldan escort funda siz değerli İstanbullu beylerin hizmetinizdeyim
saatlik ucretim 20 tl mesaj yada arama bekliyorum mesaja cevap var.0.5.4.5.3.6.7.6.6.1.2.

Adsız dedi ki...

bu yaziyi parcalayarak gonderiyorum. numaralandiracagim... (1)
simdi kiskanclik konusuna gelince, turk kadini
cogunlukla kiskanctir.. bunun nedenini soyle goruyorum ama fazla aciklamak istemiyorum... turk erkegi kendi kadinini sevmiyor hep asagiliyor. sosyal
medyalarda, internet ortamindaki sozluklerde surekli turk kadini ve rus kadini kiyaslamasi var... (bilerek asagilamayi birak, kiyaslamak da asagilamaktir, o daha kaliteli sen kalitesizsin der gibi.)turk erkeginin cogunlugu rus kadinini ustun goruyor
ve diger avrupali kadinlari da. yani bu konuda cok fazla agir elestiri yapiyorlar turk kadiniyla ilgili. turk kadininin guzel olmadigini guzel olmamasini
birak, cok berbart birsey oldugunu soyluyorlar.. hatta turk erkegi der ki "" Ruslar kadinsa, bizim kadinlar ne ?"" ayrica baska cok agir sozlerde
soylerler hepsini yazmiyorum.... ayrica turk kadininin bakimsiz oldugunu soylerler, cinsellikten anlamadigini soylerler. erkege iyi davranmiyor derler,
egitimsiz derler, yani bayagi agir seyler soylerler.... turk kadini erkeklerle fazla yakin degil diye ""kezban ""diye bir yakistirma yaparlar...
evde yemek pisirse, yemek yapsa kezban misin diyenleri de var. ama rus kadini yemek pisirse cok farkli birsey yapmis gibi sevinirler.... hatta turk
kadininin fazla yikanmadigini bile soylerler ( yikanmama konusunun nedenine girmeyecegim birkac neden var ama avrupa ya banyo kulturunu ve epilasyon
kulturunu turkler goturmustur) .. ayrica turk kadininin sporla ilgilenmedigini vb seylerde soylerler. simdi tamam turk erkeklerinin cogu soyledigi
seyde haklilik payi var ama rus kadinlarinin begenilen ozelliklere sahip olmasindaki nedenleri yaziyorum :nedenleri yaziyorum cunki dunya ve evren bilim
kurallarina gore isliyor ve bilimin oldugu yerde neden- sonuc iliskisi vardir. simdi bir kere rus kadinlari yani ruslar yani avrupa irk olarak slav
kokenlidir.. turk kadini ve turkler slav kokenli degildir... dolayisiyla rus kadinlarin guzel olmasi kendi cabalari degildir... turklerin de kendi
goruntulerini secme sansi yoktur.... rus kadinlarinin bakimli olmasina gelince, komunizm oncesi rus kadinlari bakimsizdi, komunizm sonrasi rusya da
cinsellik on plana cikti ve kadinlar kendine bakmaya basladi..(ayrica rusya da ustun irk yaratma cabalari bile soylentiler arasinda(daha incelemedim)
yani guzel rus kadinlariyla yakisikli rus erkeklerin beraberligi tesvik edip guzel cocuk dogmasi gibi...almanlar da da ustun irk yaratma olayi vardi .
turk kadinlari kendine bakmaya tam baslamadi cunki, bizim ulkemiz tam olarak gelistirilmedi. kadin hep arka planda kaldi. turk erkeginin kadina bictigi
gorev ve soyledigi sey: evimin kadini, cocuklarimin anasi dir. temelde turk kadinin ev disinda dis dunyayla baglantisi yoktur.... yani turk kadini cocuk
bakmak ve yemek yapmakla yukumluydu kadin oldugunun bile bilincinde degildi..... erkek de cogunlukla disarda baska kadinlarla birlikte olurdu. aslinda
olmak da isterdi. cunki avrupali kadinlari daha cok begeniyordu... rus kadinlarinin cinsellikte on plana cikmasi komunizm den kaynaklandi... ve din baskin
degildi. ama onceden dinin baskin oldugu avrupa da da cinsellik geri plandaydi... tutucu bir aile yapisi vardi.... turkler de tam olarak boyle bir gelisim
yasanamadi maalesef bu turk kadininin sucu degil... ayrica turk kadini cinsellik yasasa turk erkegi ona kotu yakistirma yapar. avrupali kadin cinsellik
yasasa onlar medeni der... ayrica rus kadini ""erkegini yatakta mutlu et"" diye yetisitirildi.... turk kadini ise ""erkegin kalbine giden yol mideden
gecer.""diye yetistirildi..

Adsız dedi ki...

turk kadini ilk turkler zamaninda kendine ait kulturdeyken erkegini yalniz birakmazdi ona destek olurdu ama simdi cesitli
nedenlerden dolayi bu degisti.. nedenlerden birisi, turk kadini zaten aldatilan bir kadin.. ve turk erkegi parayi bulunca solugu rusya da aliyor. ve
turk kadinin turk erkegine guveni yok ve olmamasi da dogal cunki aldatiliyor.. turk erkegine sorsan ""turk kadini kendine guvensin o zaman diyor.""
tamam da rus kadini neden kendine guveniyor?""cunki guzel , turk erkegini birak dunya erkegi onlari begeniyor, rus kadini aynaya bakip kendini begeniyor
bir egosu var zaten ama disa yansitmiyor, millet olarak begeniliyor 2 . gizli egosu daha var.. ve karsilastigi turk adamlar onlari bizden daha cok
ovuyor.. 3. gizli egolari daha olustu... ayrica rus kadinin en iyi kalplisinin icinde bile otomatik olarak su bilincalti mesaji var :" "turk erkegi
kendi kadinini begenmiyor, bizi begeniyor, turkiye ye uygulanan vizelerde kalkinca ulkemize ve diger dogu avrupa ulkelerine akin ediyorlar, bizi gormek
vs istiyorlar. kendi kadinlarini bizle aldatiyorlar.. diye bilinaltinda bu mesaj gizli olarak var , bir rus kadini ne kadar iyi kalpli de olsa icgudusel
olarak bu bilincaltinda olan aslinda cogu zaman bilincaltinda bile degil aklinda olan bu mesaj onu cok mutlu ediyor ve daha cok sevklendiriyor. en iyi
rus kadini dahi belli etmeden buna seviniyor...... ayrica rus kadini yarim yamalak turkce konusmanin turk erkegi uzerindeki etkisini biliyor ve daha cok
seviniyor.. gerci hangi erkegin kendi dilini karsisinda yarim yamalak konussan iyi bir etki birakirsin.

Adsız dedi ki...

(3)
ayrica turk erkegi kadina nasil davranmasi
gerektigini cok iyi biliyor.. su sekilde, bir turk erkegini alip rusyaya birakiyorsunuz aninda kadinlara davranis uzmani oluyor ama ayni turk erkegini
alip, turkiye ye geri getiriyorsunuz beyninden butun bilgiler siliniyor... ayrica rus kadinlarinin dini genel olarak hristiyanlik oldugu icin
( mesele din konusu degil, rus kadinlarinin begenilme ozelliklerinden birini aciklamak) hristiyanlik oldugu icinde bu aradaki fark "hac kolyesi" takma vb nedenler ve farkli bir kulturde olmalari da
turk erkegine cazip geliyor. dinle ilgi baska ekstra ozelliklerde var geciyorum. ayrica rus kadinlari rahatlikla, mini etek, mini sort vb giyebilir
kulturlerinden dolayi. ayrica ruslar domuz eti yediklerinden dolayi iq lari yuksek, libidolari yuksek cinsellik vs... ayrica rusya nin bilimi egitimi
turkiyeyle kiyaslanmaz.. zaten cok onceden rusya spora onem veriyordu.. zaten kadinlar dogal olarak belli bir egitim ve spor ogreniyorlar... ayrica
ruslarin guzel olmayanlarinin bile benlik algisi yuksek bunun da buyuk nedenlerinden biri domuz eti yemektir domuz etinin zeka, benlik algisi, libido
uzerindeki etkisi vb sayilabilir. ayrica almanlar ve ruslarin ulkesinin uzaydaki kozmik isinlardan etkilenmesinin farkli oldugu soyleniyor bu kozmik
isinlarin dna uzerinde olumlu etkilerinden bahsediliyor....(zaten dunya, evren, insanlar, hayvanlar, bitkiler ne varsa bildigimiz ve bilmedigimiz hersey
etkilesim halinde ve ruslarin bu kadar olumlu ozellikleri varsa, olumlu nedenleri pozitif nedenleri oldugu icindir.)(turklerin de olumsuz, negatif
nedenleri oldugu icin sonuc bu haldedir)( bu ne rusun marifetidir, ne turkun sucudur, cunki bu alt yapiyi sen secmezsin)( ayrica bundan onceki parantez
icinde rus ve turkten bahsederken kadin kelimesini kullanmadim.. peki rus ve turk diye okurken, rus kelimesi rus kadinini mi cagristirdi, rus erkegini mi?
peki turk kelimesi turk kadinini mi cagristirdi, turk erkegini mi?) ve ayrica seks turizmi denen birsey acildi. ruslar turkiyeye gelince marmariste turk
erkekleri onlari bekliyor ve bunu bilmek rus kadinlarinin cok hosuna gidiyor ve bu bir kadin icin inanilmaz super bir duygu ve mutluluktur... ayrica turk erkegi cogunlukla esmer ve genel olarak musluman oldugu icin de rus kadininin kendilerinden farkli olan milletlere ilgi duymalari normal...bir de turk
kulturunun farkli olmasi da rus kadinlarina haz verici birsey ( o kulturde yasamak icin degil illa, turk erkeginin farkli kulturde olmasi vs detayli konu)
ayrica rus kadini turkiye de olunca, "" kendisinde ister istemez ,ben farkliyim"" dusuncesi olusuyor bu hangi kadinin hosuna gitmez.. ve bu kadar olumlu
faktorleri olan rus kadininin heralde kapris yapmasina gerek yoktur.. ayrica niye kapris yapsin ki, turk erkeginin kendisini dort gozle bekledigini bilen
bir rus kadini, heralde turk erkegine gulumseyecektir... rus kadinlari turk erkekleri tarafindan asagilanmiyor ki surekli olarak yuceltiliyor...tabiki turk
erkegine sicak davranacaklar :) tabiki de bu kadar yuceltilen rus kadini mutlu olacaktir....

Adsız dedi ki...

(4)
ayrica turklerin yabanci turisti daha degerli buldugunu
biliyoruz . her konuda yabancilar turkler icin on plana cikiyor... bunu biliyorlar zaten.... dunyanin rusyayi ovdugunu de biliyorlar.. ayrica turk
erkekleri ozel olarak rusca bile ogreniyorlar rus kadinlariyla tanismak icin. bunu bilen rus kadini daha da seviniyor.. dusunsenize bir yabanci erkek,
turk kadini icin turkce ogrenicek ve turk erkeginin ruslar icin yaptigi seylerin aynisini yapacak dunya turk kadinini on planda tutacak.. bunu hangi
kadin istemez? turk kadinin ise ruslarin sahip oldugu hic birseye tam olarak sahip olmadigini biliyoruz bu turk kadininin sucu mu? hayir... peki rus
kadininin sahip oldugunu ozellikler kendi marifetimi hayir.... turk kadiniyla rus kadininin karsilastirma yapilmasi tamamiyla sacma birsey cunki, irk
olarak bile bastan farkliyiz.. din olarak da hersey konusunda farkliyiz dolayisiyla turk kadininin rus kadinini gibi olmasi mantik disi... turk kadininin
goruntusu disinda diger her ozelligi degisebilir , bunun icin cagdas yasam gerekli ama erkekler yinede rus kadinini tercih eder cunki.. guzellik erkekler
icin genelde 1. planda.. o zaman hala turk erkegi turk kadinina niye mana bulup, asagilayip, yerin dibine sokmaya calisiyor... ayrica turk toplumunu ,
turk kadinlarini, rus ve alman adamlar olusturmuyor bildigin turk erkekleri olusturuyor.... / almanin adami esmer, kadini sari mi/ adami da sari, kadini
da sari/ turk erkegi esmerken, nasil olsun kadini sari./ ayrica turk erkeginin zannetigi gibi ruslar dogal sarisin degil cogunlukla cakma sarisindir...
ben bu "cakma sarisin"" tabirini begenmiyorum ama turk erkegi ortaya atti.... ne anna kournikova dogal sarisin, ne maria, sharapova, ne candice swanopel
ne de diger avrupalilardan, claudia scheffer, kate upton, marilyn monroe, britney spears, charlize theron vs vs vs diye gider... hicbiri dogal sarisin
degildir. genelde turk erkeginin ruslarda ve yabanci kadinlarda gordugu o acik sari sac boyadir.. ve zaten cogunluk olarak bir kadin o acik sari sac
renginde dogup, saci koyulasmadan devam ediyorsa, o kadinlarin yuzu cogunlukla manken yuz olmuyor bu en cok ruslar icin gecerli.. en guzel yuz onlarda
olmasina ragmen saclar sari boyalidir.. yani sarisin olmak istemek, turk kadinina has bir ozellik degildir... avrupa kadinlari da sarisin olmak
istemektedir... avrupali yuzde, renkli gozde, beyaz tende ve guzel yuzde cogunlukla sari boya egreti durmaz ve yakisir dolayisiyla avrupalilar
dogal sarisin zannedilir cogunlukla... dunya sari boyamayi durdursa nerde bu sarisinlar diyecegiz.. var olan sarisinlarda manken tip olmuyor..
sac kas goz birbirine karisiyor, belirsiz, anlamsiz, soluk cig bir ifade oluyor. ruslar gibi sonradan cakma sarisin olunca, yuz goz sac hersey
net oluyor..... ama turk kadini sacini boyasa cakma sarisin denir.. rus boyasa dogal sarisin zannedilir ve dogal sarisin denir.. ayrica turk erkegi
rus kadininin cakma sarisin oldugunu bilse de, rus kadinina kiyamaz, ona cakma sarisinligi yakistiramaz, guzel bir kadina cakma sozunu yakistiramaz ve
yine rus kadinini mutlu eder.. turk erkegi rus sevgilisinin cakma sarisin oldugunu anlamayip, dogal sarisin dedigi zaman sevgilisi rusa, rus kadini yine
sevinir cunki cakma sarisin oldugu halde dogal sarisin zannedilmistir.... bazi turk erkekleri yabanci sevgililerinin cakma sarisin oldugunu bildikleri
halde, benim sevgilim dogal sarisin diye yutturmaya calisir ayrica turk erkegi neden uzulur ki, cakma sarisin olan kendisi degil ki?

Adsız dedi ki...

(5)
turk erkegi rus
kadinlarinin olumsuz bir ozelligi olsa, hemen soyle yapar, ama onlarin oyle olmasinin nedeni var der anlatmaya baslar.. ama dusunmez turk erkegi, turk
kadinin boyle olmasinin da nedeni var diye, yani cifte standart uygular.. kendi milletinin kadiniyla dalga gecer.. yerden yere vurur, sonra da turk
kadinin kendine gulumsemesini bekler. biz yine guleriz de, guluyoruz da. ayni hakaretleri rus kadinina yaparlarsa sabahtan aksama asagilarlarsa,
igrenc bir sekilde surekli alay edip, dalga gecip, igrenc benzetmeler yaparlarsa rus kadininin turk erkegine gulecegini sanmam , gulse de baska bir
nedeni olur... ayrica turk erkegi turk kadini kendine baksin guvensin der, ve turk kadini kendini begendigi zaman da turk erkegi asagilamaya baslar,
suna bak kendini birsey saniyor der... turk kadini kendine bakmasa kezban der.. kendini begensin mi begenmeyip kenara mi cekilsin ne yapsin bi karar
verin. turk erkegi her durumda kendi kadinini asagilar.. simdi turk kadini kendini begenmesin mi? zaten rusla kendisi arasindaki farki biliyor, turk
kadini da kendiyle mutlu olmaya calisiyor buna da izin vermiyorlar... bu kadar asagilmaya hic bir avrupali kadin bu kadar musaade etmez.. ve bir baska
ornek; rus kadinlari rus erkekleri tarafindan aldatilinca careyi turkce ogrenip, turk erkekleriyle evllik yapmakta bulur...(cografi yakinlik bir nedendir
turk erkeginin seciminde) cunki rus kadini belli oranda egitimlidir ve turk erkeginin ve dunya erkeginin onu bekledigini bilir alternatifi mevcuttur.
bu yuzden cok fazla sikintiya dusmez.. ama turk kadini aldatilinca, aklina bile gelmez ben italyanca ispanyolca ogreneyim de, kendime yabanci bir sevgili
bulayim diye. cunki bizim ulke egitimsiz ayrica bu konuda egitimli olsa italyanca ogrense ne olur ki, marmariste italyan adamlar pusu kurmus turk kadinini
beklemiyor ki, her bakimdan rus kadini daha sanslidir, turk kadini sanssizdir cogunlukla, dolayisiyla zaten sanssiz olan bir kadini bu kadar asagilmaya
gerek yok... begenmiyorsaniz topyekun rusyaya gidersiniz ve de bizi asagilan turk erkegi olmaz.. begenilmek gibi derdimiz yok yeter ki asagilamayin ve kiyaslamayin.
ayrica turk erkegine bir soru, eger kizin sana benzerse rus kizi gibi mi olur, alman kizi gibi mi? (asagilmak icin sormuyorum, yukarda yazdigim hersey
bilimsel degerlendirme, kimseyi asagilamam bir milletin kotu ozelliklerde olmasinin da nedeni vardir, iyi ozellikler de olmasinin da nedeni vardir,
evrende nedensiz birsey olmaz.) ayrica bir de su var bilimsel olarak, esmer adamlar dogan kizlarini cirkinlestirir... bir turk erkegi alman kadinla
evlenince, buyuk ihtimal dogan kiz babasina benzer ama bazen istisna durumlarda dogan kiz guzel de olur ama bu turk erkegi sayesinde degil cogunlukla
alman kadin sayesindedir yine turk erkeginin o guvendigi esmer genleri sayesinde olmaz. sari adamlar dogan kizlarini daha fazla guzellestirirler eger esmer bir kadinla evliyse, esmer adamla evli sarisin kadina
gore( ama guzelestiremeyedebililer, aile genetik soyu onemli bu konuda) ama su var ki; sarisin baba, sarisin anne evlilginden, esmer baba sarisin anne
evlilgine gore daha fazla buyuk cogunlukla daha guzel kizlar dogar ornek, rus adam rus kadin evlilgi , ornek alman adam, alman kadin evliligi ya da
avrupali milletlerin birbiri arasindaki evliligi....(esmerlik isi bozuyor genellikle) turk erkeginin turk kadinini bu kadar asagilamasindan sonra karsi
atak olarak mecburen, italyan adam figuru onlerine koyduk... cunki turk erkegi bizi istemiyor yalniz mi kalacaktik :)

Adsız dedi ki...

(6)
ama su var ki, bir kadini asagilamak,
bir erkegi asagilamaktan 100 kattan bile daha kotudur.. cunki kadin dogasi geregi guzel olmak ister ve de erkek tarafindan guzel olmasi beklenir. eger guzel
degilse ve ustune de asagilaniyorsa bu kadin icin cok kotu bir durumdur.. ve de kadinlar biribirini daha cok kiskanir ya da ozenir.. ama erkek icin
durum farklidir erkekler cogunlukla dogasi geregi birbirini kiskanmaz. ve bir erkegi turk erkegini asagilasan da zaten rus sevgili bulabilir tipsiz bile
olsa... cunki kadin dogasi manken adam arayisina gitmez en guzeli ukraynalisi bile. ama erkek dogasi belli tip kadina manken kadina guzel gozuyle bakar..
ama kadin dogasi erkegin tipsiz de olsa ses tonundan, bakislarindan, kulturlu olusundan vb etkilenip yakisikli olarak algilayabilir.. o yuzden turk
kadinini asagilarken bir daha dusunun. sizi zaten durup dururken kimse asagilmadi siz asagiladiniz ve karsi tepki verildi sadece..
ayrica siz asagilansaniz bile rus alman kadinlar sizi tercih edebilir .....bunun rusya icin en buyuk nedeni rusyanin cografik olarak turkiyeye yakin
olmasi.. alman icinse zaten almanya da fazla turk var zaten. (baska nedenlerde var alman icin)ama turk kadinini asagilamak cok daha kotu cunki italyan,
ispanyol, alman adamlar, rus adamlar bizi kapida beklemiyor. ayrica turk erkegi bir gun kiziniz oldugunda buyuk cogunlukla, diger turk erkekleri de
kizinizi asagilayacak ve rusla kiyaslayacak, sizin simdi baska turk erkeklerinin kizlarini asagiladiginiz gibi--- ayrica turk erkegi turk kadinindan
bu kadar nefret ediyorsa, turk erkegi cocuk sabihi olmasin, ve boylelikle begenmedikleri turk kadinlari olusmaz....

Adsız dedi ki...

(7)
ya da turk erkegi kizi olunca rus
ailenin yetistirdigi gibi yetistirsin kizini.. 14 yasinda sevgilisiyle tatile gondersin , mini etek giymesine karismasin, ozgur olsun cagdas yasasin,
egitilmesi icin ugrassin, kizini turk erkeginin begenmesi icin, ruslarda ne varsa ona ogretsin ayrica turk erkegi kizina rusca ogretsin ilk dil olarak
sonra belli yastan sonra turkce ogretsin kizi yarim yalak turkce konussun.. ayrica kizi ve bence komple aile olarak rusyaya tasinip, oranin dini kulturu
icinde yasayip harmanlassinlar.... ayrica baska bir konu ise, bir turk kizi rus anne ve baba tarafindan buyutulse, yarim yamalak turkce konussa rusun
her yaptigini yapsa ruslasir zaten.. sadece goruntu meselesi kalir.. onu da estetikle, olmuyorsa da care yok... ayrica rus anne ve babanin buyutecegi turk
kizini, turk anne baba buyutse arada daglar kadar fark olur ve de tabiki rus anne ve babanin buyuttugu kiz cekici sempatik iste rus kadinin da goruntu
haric ne varsa oyle olur hatta goruntusu bile sempatik ve guzel gelir.. turke benzeyen ama rus olan ruslar gibi vs olur... hatta baska birsey, bir insan gordugu
mimari yapidan bile etkilenip sekillenir, gordukleri barok mimari, mistik yapilar vs, insani daha soguk avrupali goruntuye kavusturur ve yuzdeki ifade
avrupalasir.... sonucta turk erkegi cifte standart uygular, en entellektuel erkekler bile turk kadiniyla, rus kadininin neden birbirinden bu kadar ayrildiginin nedenlerini bildigi halde turk kadinini asagilar, soz de saka yaptim der, tamam da bu saka 1. turk erkegini mutlu eder, 2. rus kadinini mutlu eder, 3. turk kadinini mutsuz eder. yani turk kadininin mutsuzlugunu, onlara gore ezikligini somurup mutlu olmaya calisan kotu erkeklerdir bunlar. dis goruntu konusu her insan icin nerdeyse onemlidir, ozellikle kadinin ask hayatindan, is hayatindan, insanlarin ona davranislarina kadar etkiliyken ve bu dis goruntu de en kucuk bir cabamiz yokken, mecbur oldugumuz bedende yasarken ustune hakaret edip asagilmak cok kotu, bunu hicbir avrupali istemez. ama onlari asagilayan yok ki ne mutlu avrupalilara... :( isin kotusu bir erkek neden bir sohbet esnasinda turk kadina cirkin oldugunu soyleyip, ruslarin guzel oldugunu anlatip, onlarla birlikte oldugunu soyleme ihtiyaci hisseder ? inanin ki turk erkegi tipsizde olsa, turk erkegi olmaktan cok mutlu cunku rusyaya yakin bir konumdayiz... turklerin ulkesi amerika olsaydi, ruslar kalkip turk erkeklerini aramazdi... :(

Adsız dedi ki...

(8)ruslarin turkiyeyi tercih etme sebebi acik zaten,1.neden cografi yakinlik, seks turizmi acilmasi, ve dolayisiyla onlarin kulturu zaten erkek-kadin iliskisini kisitlamiyor cok dogal birsey bunlar, oylede olmasi lazim zaten erkek´kadin iliskisi dogal olmasi lazim, turk erkeginin normal hayatinda kadinlara cok guzel davranmadigi halde konu rus olunca kadin uzmani kesilmesi vs gibi cok etken var ruslarin turk erkegini tercih etmesinde ama su da var turk erkegini istemeyen hatta kultursuz tavirdan rahatsiz olan, hatta moldova vb ulkelere vize kalkinca turk erkeklerinin kultursuz bir sekilde saga sola bakinmasi komik tavirlar vs iste, yani kulturlu ve egitimli bir rus zaten siradan bir turk erkegini kolay kolay yanina yaklastirmaz.. zaten kulturlu ruslar bilir turk erkeginin kadinlara cifte standart uyguladigini oyle erkegi kim ne yapsin, bilse dahi oyle erkegi kabul eden var cunki rus kadini turk kadinina gore on planda tutulmaktan zevk alir ve cogunlukla farkettirmez.. ayrica turk erkegi illa kadinlar arasinda kiyaslama yapmak istiyorsa rus kadiniyla turk kadini arasinda kiyaslama yapmasi cok komik belirttigim gibi, ne irk olarak, ne din, ne kultur vs daha bircok faktor olarak farkliyiz.. arada bu kadar farklilik varken, turk kadiniyla rus kadini her anlamda birbirine benzese evren kurallarina ters birsey olurdu ve hayrete duserdik.. ve evrende bilim kurallari disinda birsey olmaz. yani turk kadiniyla rus kadini kiyaslamasi cok buyuk bir hata.. kiyaslama yapilacaksa, rus-alman, isvec-danimarka, irlanda-hollanda, isvec-rus, alman-isvec,irlanda-rus vb kiyaslanmasi lazim.. onlar bile kiyaslanirken aralarinda farklar cikar, fizik konusunda bile fark cikar, egitim de, davranista, yasam seklinde bile az ya da cok fark cikar, sozde ayni slav irkindan, ayni dinden, ayni benzer kulturlerden geldikleri halde.. avrupali kadinlar arasinda bile fark varken, rusla turk kadinini kiyaslamak cok komik ve sacma kalir. ayrica bir turk erkegi bana turkiye de rus gibi kadin yok dedi, ben de valla turk erkegi rus kadinla bile evlenince rus kizi dogurtamiyor buyuk cogunlukla dedim. sizin esmerliginizden olmasin dedim. adam oyle kaldi.. bunu anlayamamak bu kadar mi zor hayret birsey. gerci rusla evlenen turk erkekleri hatiri sayilir bir goruntuye sahipler. o yuzden cok cirkin bir kizlari olmaz da ama yine de rus kizina benzeyen tipik rus kizlari da olmuyor olsa da rus kadini sayesinde oluyor yine turk erkeginin esmer genlerinden olmuyor...ruslar da her kadin gibi sarisin olmak istiyor neden acaba? yuzu guzel olan rus zaten guzel.genelde guzel olanlarin bile saclari orta-koyu kumral, bazilari siyah bazilari acik kul rengi orta kul rengi.. tamam da acik kul rengi sac da guzel bir renk niye ekstra hala acik sari boyama ihtiyaci hissediyorlar cunki sari sac hem kadini 1000 kat belki daha fazla guzel gosterir ve seksi gosterir ruslarda daha guzel ve seksi olmak istiyor , kim cirkin olmak ister ki? sonuc olarak sari boyayinca, rus kadini kendi daha guzel ve seksi gordugu icin , kendi rengine donmuyor cunki onlarda her kadin gibi daha guzel ve seksi olmak istiyor.

Adsız dedi ki...

(9)rusya yani dogu avrupa da hatta almanlarda bile sari boyamak bir kultur haline geldi daha 14 yaslarindan daha once boyayan bile cikabiliyor.. bir de aklima gelmisken, rus annesi ozel olarak kiziyla, erkekler konusunda konusur egitir, hareketler bile gosterir. ama bizim kulturde anne kiziyla boyle konulari cogunlukla konusmaz bile. simdi dikkat ederseniz, turkiye de biri evlenince hemen su soru sorulur? "kiz guzel mi?" kimse erkegin yakisikli olup olmadigi sormaz... her zaman kadinin guzel olmasi beklenir ve kadinda kendisi de guzel olmak ister . guzelse iyi ama guzel degilse artik kendini nasil hissediyorsa oyle.. buradaki konu, erkek yakisikli olmak zorunda hissetmez kendini cogunlukla, erkek zaten tipsiz bile olsa kendini egosu yuzunden yakisikli algilar.. birde kadin dogasi ile erkek dogasi farklidir... erkek icin guzel kadin demek, manken kadin belli tip kadinlar guzeldir. ama kadin icin en guzel ukraynali icin bile, super manken adam beklentisi yoktur yani illa viking dizisindeki travis fimmel olmasi gerek yok erkegin.. kadin dogasi butun dunya kadinlari, dogalari geregi genelde erkekten yuksek tip beklemez dolayisiyla kadinin yuksek arayista olmamasi erkegi sansli yapar.. turk erkegi turk erkegi olmaktan cok mutlu... ben diyorum ki, keski 2. bir hayat olsa, butun rus kadinlari turk kadini olsa, butun turk kadinlari rus kadini olsa, butun turk erkekleri turk kadini olsa,, turk erkegi de onceden erkek oldugunu hatirlasa, ve o igrendigi dalga gectigi turk kadini bedenine bir an sahip oldugunu ve asagilandigini dusunse, ne olur ben tekrar erkek olayim diye yalvarir:)o yuzden dalga gecerken bir daha dusunun.. ayrica rus kadininin turk kadini olmasina gerek yok, rus kadini zaten turk kadini olmanin iyi bir sey olmadigini bilir ve iyi ki rus dogdum diye gecirir icinden ve sevinir zaten.. :) en cirkin rus bile, yanindan guzel rus gecince uzulmez cunki rus milletinin benlik algisi yuksektir bunun bircok nedeni vardir nedensiz bir sonuc olmaz.. ayrica ruslar da kendi aralarinda zaman zaman kiskanclik yapar.. bu kadinlarda var yani..:) ayrica bir kere bir alman kiza sordum.. ya ruslar guzellikte ve dunyaca begenilmekte 1. sirada geliyor dedim siz 2. siradasiniz ne diyorsun bu ise dedim.. alman kizi da 2-3 saniye de olsa morali bozulan bir tavir yapti kimse 2.sirada olmak istemiyor... almanlar bunu cok dert etmez ama konuyu iyice detaylandirinca rus-alman arasindaki farki onlarda tepki gosterecek tabi ki cunki sonucta kadin kimse asagilanmak istemiyor. ben de dedim siz sureli turk kadinlari gibi asagilansaniz heralde mutsuzluktan yerin dibine girerdiniz. bosver hic yoktan alman olmussunuz dedim :) simdi insani, konu suan kadin oldugu icin kadini iyi yetistirmek lazim her konuda, bu turkiye deki sekilde olmaz..insan ve kadin sekillendirilmesi lazim.. dogan cocuk her konuda en iyi ozelliklerle donatilmasi lazim, bilimden kulture, davranisa, her konuda, egitimli kulturlu, ozguveni yuksek, giyim kusam modern, davranislar duzgun vs yani... sonuc guzellik her zaman birinci faktordur .. o yuzden bence turk kadini rus kadini kiyaslamasi bastan sona hata..nedenlerini yazdim.. turk kadini rus kulturuden dogup yetissede, yine guzel olan ruslar tercih edilir bence.. ama cirkin ve siradan ruslar degil... ve ayrica ukrayna da da her gozu renkli olan kadin guzel degil.. guzel olmak guzel yuz ifadesi baska sey... almanya da da tipik alman renkli gozlu cogu sari boyali alman cok da, bunlar tipik alman, almanya da da adim basi claudia secheffer yok:) guzel dogmak cok ayri birsey, tipik alman dogmak ayri birsey.. cok fazla sosyolojik, psikolojik, antropolojik vb daha yazacak cok detay varda, ancak bu kadar oldu.. ayrica kimseyi asagilamak niyetim yok, sadece anlasilmasi icin ornek vererek yazdim
ve turk erkegini baska bir erkekle oylesine kiyaslasak 2 dk da morali bozulan var anlasilir sey degil bu turk kadini 100 lerce yildir asagilaniyor..
hala da ayakta.......

Adsız dedi ki...

(10)turk kadininin cogunlukla sahip oldugu bu kadar olumsuz kosullari, fizik yapisindan tut hersey rus kadininda olsa, rusun sadece adi
rus olsa, geri kalan hersey turk kadinin daki gibi olsa, heralde onlarda cok uzulurdu... ve sabahtan aksama asagilansalar heralde mutlu olamazlardi
fazla.... bir turk kadini rus kadinina benzemek isteyebilir, ama bir rus kadini turk kadinina benzemek istemez burdan pay bicin ve asagilamayin..
ruslar sansli bu belli. sansli zaten sansli, sanssiz olani daha niye asagiliyorsun. ayrica turk kadini olaylari cozmede baskasina bagimli denir yani sorunlari kendi basina
cozemiyor denir.. evet burda yine egitimsizlik sorunu var ve de yine benlik algisinin dusuklugu insanin birey olmaktan cok toplumsal birliktelige
surukler biz yalniz basimiza kalinca cok mutlu olan bir millet degiliz illa yanimizda bizi destekleyen biri olmali gibi his olur cogunlukta.. cunki
avrupadaki gibi egtiim yok .. turk ailesi cocugun ustune fazla duser aman birsey olmasin vs.. cocuga hayir demeyi pek bilmez bu da turk ailesinin
egitimsizliginden gelir.. ve dolayisiyla anne babada bireyselligi, kendini hayatini yasamayip, kendine bakmak kendine vakit ayirmak yerine cocuga
aileye daha cok kendini verir olgusu ortaya cikar.. bu gorevi de turk toplumunda buyuk cogunlukla turk kadini yapar, kadinligini unutur vs vs svs vs vs mutlu gunler
kafaya fazla sey takmayin :) turk erkegi fight vs turk kadini gibi birsey oldu ama kavgayi turk erkegi baslatti..... :)