27 Temmuz 2009 Pazartesi

Nihat Akkaraca Meydanı


Eski Datça'nın girişindeki küçük meydana sevgili Nihat Abi'nin adını vermişler.. Görünce çok duygulandım ve Datça'lıların vefasını çok sevdim. Meydan'daki panoda da Nihat Abi'nin fotoğrafları. Güler yüzü ile sımsıcak. O'nu ve hikayelerini ne kadar çok özlediğimi bir kez daha fark ediyorum. Geçen Aralık ayında onunla son kez buluşmamızda bu yaz için yaptığımız planlar geliyor aklıma. Bende bir hüzün sormayın gitsin. Ama galiba sevgili Nihat Abi benim bu hüzünlenmeme dayanamıyor, ve cennetten bana o harika hikayelerinden birini anlatıverip, beni güldürüyor. Anlatıyor dedimse, lafın gelişi, resmen Turgut Dayı'yı meydana yollayıveriyor..

Ben tabiki Nihat Abi kadar güzel anlatamam lütfen kusuruma bakmayın. Her neyse, işte biz panodaki resimlere hüzünlü hüzünlü bakarken, meydana Turgut Dayı ve güzel gözlü eşeği giriyor.

Kısa bir selamlaşmadan sonra, ' Eşeğin adı ne Dayı?' diye soruyor eşim

Turgut Dayı'da 2X2 'nin 4 ettiğini bilmeyen çocuklara bakar gibi süzüyor bizi ve ' Kancığ o kancığ' diyor.

'Yani' diyen gözlerimizdeki merakın gitmediğini görüncede sabırla yeniden açıklıyor. 'Kancığ o kancığ. Kancığ'lara issim missim konmaz'

'Olur mu ya dayı' diye protesto etmemize dayanamayınca da ' Eee! Ayşe ossun o zaman.' diyiveriyor. Bu sefer de ben ' Aaa! Benim ismimde Ayşe ama' deyince bu sefer Turgut Dayı utanıyor. ' Hadi çekivirin bakim resmimi' diyerek konuyu usulca kapatıyor.

Gördüğünüz gibi Datça'da da kadının adı yok. :))

Nur içinde yat sevgili Nihat Abi..

4 yorum:

mavimantar dedi ki...

Sevgili Ayşegül,
Datça'dan yani Nihat abiden bir şeyler anlatmanı günlerdir bekliyordum.
Datçalıların vefalarını bir şekilde göstereceklerinden emindim.
Ama açıkcası Nihat abinin sana muhteşem bir hikaye göndereceğini hiç düşünmemiştim.Hani,biz onu çok özledik ya, o da bize "beni hüzünlenerek anmayın, alın benden size gülümseten bir hikaye daha" diyor.
Sevgiler...

çınar dedi ki...

hikaye ilginç.

º HicraN º dedi ki...

süpriz oldu, uzun zamandan sonra buraya bakmak istedim ve okuduğum ilk şey ..
aklımın bi köşesinde kalmış isim, nereden tanıyorum dedim, yine buradanmış. sanki televizyonda her gün gördüğümüz insanlardan birini kaybetmiş gibi hissettim. hani sakıp sabancıdan, aysel gürelden sonra hissettiklerimiz gibi.
nihat abi diyeceğim;
valla nihat abi, burdan tanıyordum seni, buradan selam yolluyorum. nur içinde yatasın.

Adsız dedi ki...

Hello, as you can see this is my first post here.
Hope to receive some help from you if I will have some quesitons.
Thanks and good luck everyone! ;)