9 Eylül 2007 Pazar

Datça'dan Kitaplar

Datça’nın da artık kitapları var. Datça hakkında neden kimse birşeyler yazmıyor diye hayıflanırken bu yaz iki tane birden geldi. Yaz ortasına doğru her ikisinide her zamanki kitapcım Pandora’ya ısmarlamıştım ama hatalı gönderimler sonucu bir türlü bana ulaştıramadılar ve bende sonunda onları İstanbul’a gelince bulabildim.

Daha henüz Mehmet Ali Ambarcı’nın anılarını okuyamadım, öncelik blog komşum Nihat Akkaraca’nın Datça’da Zaman’ı oldu. Çok sevdiğim bir yerin, başka bir zamana ait hikayeleri beni hüzünlendirdi, keyiflendirdi, düşündürdü, güldürdü, eğlendirdi. Okuduğum hikayelerin nerelerde geçmiş olabileceğini bulmaya çalıştım. Bazen başarılı oldum, bazense olamadım.

Kitabı ilk çıktığında blog komşuma bir ellerinize sağlık mesajı göndermiştim, şimdi okuduktan sonra bir kezde buradan ellerine kocaman bir sağlık diliyor, kitabı tüm Datça’yı sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. İkinci kitabınız için arayı fazla uzatmayın Nihat bey, olur mu?

Ve işte Datça’da zamandan bir kısa alıntı:
‘Datça’da zaman yekparedir.
Datça’da dün, bugün, yarın yoktur.’

7 yorum:

Nihat Akkaraca dedi ki...

Kocaman bir Datca Merhabası Ayşegül Hanım.
Kitabı sizin için imzalamak isterdim. Bir ara bir de merhaba demek...
Saygılar ve selamlar. Nihat Abi

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Sevgili Nihat Abi,
Bayramda yeniden Datça'da olmayı umuyorum. İmzanız için kitabınızda mutlaka yanımda olacak.

Nihat Akkaraca dedi ki...

Teşekkürler Ayşegül.
bayramda görüşmek üzere.

daimamutfak dedi ki...

Datçayı bende çok sevmiştim.Datçaya girişte boğaziçi villaları bulunur.işte orada ablamın evi vardı her sene olmasada arasıra gittik hep..çevreside muhteşemdir. Hele balıkları nefis..datça balı çok güzel kekik balıymış...ya bademi? hangisinden bahsedeyim bilmemki..çarsıda bir gümüşçüsü vardı çok hoş şeyler almıştım oradan..sevgiler..neriman.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Sevgili Daimi Mutfak,
Yazılarımdan biliyorsundur, bu kadar yer gezdim, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da oturuyorum ama Datça kesinlikle en mutlu olduğum yerdir. Yine gel Datça'mıza bekleriz..

Adsız dedi ki...

Datçayı ben Can Baba sayesinde tanımıştım.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Datça aslında biraz da Can Yücel ile güzel İlhan...